donderdag, juni 08, 2006

Tergend traag Internet?

Deze weblog wordt zeker niet geacht te gaan over politiek. Helaas bemoeit de politiek zich te onpas met media. En dan kan je niet anders dan reageren?

Het is mooi weer. Je rijdt achteloos snel naar huis. Maakt een ontspannen fietstochtje. Even eten en de krant. Fijn het Parool is er weer. Op de voorpagina en kop die het ‘bliss” gevoel danig verstoort. “Aanleg van snel internet in gevaar”.

In het kort. Op instigatie van de VVD lijkt de 2e Kamer te blokkeren dat Amsterdam (en andere gemeenten) met Overheidsgeld een glasvezelnetwerk aanleggen dat supersnel Internet mogelijk maakt. Onder het motto; “Gemeenten moeten geen ondernemer gaan spelen”.

Ik vraag je, overheidsgeld, van wie is dat eigenlijk? En ondernemen? Wie had er anders voor de bestrating voor mijn huis gezorgd? Zinloos, ik weet het wel.

Maar dan anders. Wij, Nederland, wij gingen kennis economie toch tot een prioriteit verheffen? Van de eerste orde nog wel! Terug naar de stencil machine? Hallo, politici, ook daar speelt infrastructuur een rol. Nu ik het toch noem, wat te denken van het beheersen van de drukte op het geasfalteerde deel van onze infrastructuur. Ook al zo’n prioriteit. Toch? Supersnel Internet kan een belangrijke bijdrage leveren in het beheersen van mobiliteit. Met bovendien ook nog een gunstig effect op de leefomgeving (om natuur te vermijden).
Dogma’s onzin redeneringen, spelletjes, (spel-) regeltjes, Kamervragen (soort politiek incest spel), dat is kennelijk wel bedoeld om overheidsgeld aan te spenderen.

Hallo Den Haag, hallo VVD, u zit daar om iets goeds te doen met ons overheidsgeld. Gelet op allerlei gewenste bijeffecten is het niet de vraag “moeten we dat wel doen”, maar “hoe snel krijgen wij dat voor elkaar”. In heel Nederland dan. Supersnel Internet. Supersnel graag.


Dat is geen vraag, het is een eis!

Geen opmerkingen: